Idegenforgalom, életmód turizmus


Fontosnak tartjuk, hogy a civil mozgósítás – előbb említett – eszközeivel segítsük a tartalmas, egészséges szabadidő eltöltési lehetőségek bővítését. Ezért a kapcsolódó szervezetek bevonásával, valamint a Mentor kártya alkalmazásával szeretnénk a minőségi belföldi turizmust elősegíteni.
Tudjuk, hogy egy jól, tartalmasan eltöltött szabadság csökkenti a stresszt, nem okoz frusztrációt. Sokan vannak manapság azok, akik már szabadságra is sajnálják az idejüket, félnek munkahelyük, státuszuk, lehetőségeik elvesztésétől. Nekik mindenféleképpen tartalommal és aktivitással teli szabadidő programot kell kínálni.
Ahogy a partnereink létszáma nő, úgy adódik egyre több lehetőség egyre több régió bekapcsolására. A metódus egyszerű, előre meghatározott forgatókönyv szerint partnereink a saját „tömegbázisuk” figyelmét egy konkrét régióra irányítják, egyrészt a régió (ez lehet falu, község, város, de akár egy kerület is) értékeinek, aktív pihenési lehetőségeinek, szállodáinak, wellness központjainak, múzeumainak, látnivalóinak, kiránduló helyeinek, sportlehetőségeinek, természeti értékeinek részletes bemutatásával, másrészt az aktuálisan igénybe vehető kedvezmények ismertetésével.
Ezeket az akciókat elő kell készíteni, egyrészt a részt vevő vállalkozások, lehetséges kedvezmények „felderítésével”, „kijárásával”, másrészt az információk összegyűjtésével és partnerek felé való továbbításával. Magyarán az előkészítő feladatok mindig azt a régiót terhelik, amelyet a „fókuszba” helyezünk.
Belátható, hogy egy idő után párhuzamos akciók indíthatók vonzáskörzetek kialakításával.
Később a belföldi turizmuson túl, szeretnénk vonzásunkat Európára kiterjeszteni, több nyelvű honlap működtetésével.