Vállalkozások bevonása


A helyi vállalkozásokat sok esetben a közvetlen környezetük sem ismeri. Ez tapasztalható, ha az ember beletekint a postaládájába és sorra húzza elő belőle a kisebb-nagyobb cetliket, amelyek valamilyen szolgáltatást hirdetnek. Ácsot, redőnyöst, számítógépes szervizt, stb.
Szeretnénk a vállalkozásokon segíteni oly módon, hogy a székhelyükhöz, telephelyükhöz közel jelentkező feladat, igény (pl. kéményjavítás, takarítás, kerti munka) rájuk találjon. Ennek több előnye is van. Az első, hogy a régión (kerület, falu, község, város) belül tartja a jövedelmet, a második, hogy olcsóbb, mert minimalizálható a szállítási, kiszállási költség, harmadik, mert növeli a társadalmi kohéziót, a lokálpatriotizmus, negyedik, hogy rendszerünkön keresztül "megtalált" vállalkozásokat a megrendelő értékelheti. Ha a rakott kémény éppen a pizai ferde toronyt juttatja eszébe a megrendelőnek, akkor értelemszerűen rossz osztályzatot fog adni az interneten a vállalkozónak. Ez a rendszer csökkenti a költségeket, a minőségi munkavégzést serkenti.
A vállalkozókat szeretnénk az első évben ingyenesen felvenni adatbázisunkba, hogy ki tudják a valóságban is próbálni, költségek nélkül, hogy a rendszer számukra milyen előnyöket biztosít. Később nagy valószínűséggel már támogatás fogunk tőlük kérni.
A vállalkozásokat szeretnénk minél nagyobb körben bevonni a Mentor kártya körébe.
A vállalkozások megmutatkozási lehetőségét szeretnénk bővíteni rendezvények szervezésével, ahol a lakosságnak közvetlenül tudják bemutatni áruikat, szolgáltatásaikat.