Kulturális szervezetek

Oldalunk a lakosság számára alapvetően információ forrásként határozza meg magát, ami természetesen kiterjed a kultúra körére is. Így az egyes alakuló irodák, illetve csatlakozó szervezetek azonos adatbázisba gyűjthetik és tarthatják frissen az kulturális szolgáltatók, mozik, színházak, művelődési otthonok, kiállítások, tárlatok, gyűjtemények elérési lehetőségeit, tartalmait, rövid leírásait, esetleg még kisebb riportot is. Amennyiben egy kultúra szolgáltató csatlakozik rendszerünkhöz, akkor azon túl, hogy a civil szervezetekhez hasonlóan önálló megjelenési lehetőséget kap, később online jegyirodát is nyithat. Szeretnénk, hogy kulturális sokszínűség megjelenjen honlapunkon.
Valljuk, hogy az egyes "produkciók" leghitelesebb értékelője maga a közönség. Azonban azt is látjuk, hogy az újságokban megjelenő kritikák, recenziók sokszor érdekvezéreltségük miatt hasznavehetetlen, a látogatónak sokszor emiatt okoz csalódást egy-egy előadás, film vagy tárlat. Ezt elkerülendő, az egyes nálunk önállóan megjelentetett produkcióhoz a közönség véleményt fűzhet, értékelhet. Ez a magatartásunk - reményeink szerint - a minőség felé tolja el a kulturális palettán megjelenő alkotásokat.
Várjuk tehát, hogy jelentkezzenek a színházak, mozik, kiállítótermek, művelődési házak.
A kultúrával foglalkozó intézmények sok esetben működnek deficitesen, mert a saját tevékenységük nem képes annyi pénzt kitermelni, amennyi az önfenntartáshoz szükséges lenne. A dolgukat nehezíti a helyi, illetve központi költségvetés szűkülése is. Ezért azt ajánljuk nekik, hogy nyissák ki színházaikat, termeiket más lehetőségek előtt is. Konferenciák, szakmai előadások, fogadások, kisebb-nagyobb nyílt vagy zártkörű rendezvények befogadhatók ezeken a helyeken, amelyek további árbevételt generálnak számukra, működésük stabilabbá, függetlenebbé válik. Ebben is tudunk segíteni. Jelentkezés, illetve regisztráció esetén kérjük jelezzék, amennyiben erőforrásaikat meg kívánják osztani más szereplőkkel is.