Roboz Gabriella

Roboz Gabriella

Roboz Gabriella
pszichológus
mediátor


Elérhetőségeim

A Mentorinfo keretein belül Budapesten rendelek.
Szerdánként egész nap a Belvárosban, egy V. kerületi, a Deák térhez közeli rendelőben.
A hét többi napjain (igény szerint akár hétvégén is) a XVII. kerületben, egyeztetett időpontban.

Bejelentkezés:

E-mail: robozgabi@gmail.com, vagy roboz.gabriella@mentorinfo.hu
Telefon: 06 20 974 6403

Honlapcím: www.robozgabi.hu

Bemutatkozás

Pszichológus vagyok, aki azt vallja, hogy az életünkben adódó problémák nem elviselhetetlen katasztrófák, nem is bosszantó pechek, amelyekkel direkt mivelünk akart kiszúrni a sors, hanem olyan megugrandó akadályok, „göröngyök” az utunkon, vagy pedig olyan választási pontok, amelyek a fejlődésünk lehetőségeit hordozzák. Elakadások, amelyekkel mindannyian szembesülünk időről időre – én, a pszichológus ugyanúgy, mint Önök, mint bármely más ember. Azért választottam ezt a hivatást, hogy más emberek elakadásaiban segítsek, hiszen egy segítő szándékú kívülálló mindig máshogy képes rálátni dolgokra, más és új szempontokra helyezheti a hangsúlyt. A pszichológus ezen felül még megszerzett elméleti tudását és gyakorlati tapasztalatait is latba veti, a klienssel közösen folytatott munka hatékonyabbá tételére, a siker – az elakadás feloldása – érdekében.

Tanácsadó szakpszichológus vagyok, családterapeuta és mediátor. Első diplomám tanári: magyar és történelem szakot végeztem az ELTE Tanárképző Főiskolai Karán. Kipróbáltam az újságíróskodást is: a MÚOSZ Újságíró Iskolájában újságírói diplomát szereztem. De a nagy álmom a pszichológia volt, így ismét belevágtam a tanulásba. Pszichológusi tanulmányaimat az ELTE Bölcsészettudományi Karán végeztem, 2000-ben diplomáztam. A szakpszichológusi képzést szintén az ELTE-n végeztem, 5 évvel később. Egyetemista éveim alatt, szakmai gyakorlataim során dolgoztam szerzett mozgásfogyatékossággal rendelkezők rehabilitációjában, és pszichiátriai problémákkal küzdők hozzátartozóival.

Az egyetem után egy ifjúsági mentálhigiénés tanácsadó irodában kezdtem dolgozni, ahol pszichológiai és életvezetési tanácsadást, pár- és családterápiát végeztem fiatalok és felnőttek számára, több mint 10 éven keresztül. Mellette önismeret- és személyiségfejlesztő csoportot vezettem, személyiségfejlesztő és konfliktuskezelő tréningeket tartottam általános és középiskolákban.

2001 óta foglalkozom a személyes konzultáció mellett családokkal és párokkal is. Az emberi kapcsolatokat, a kommunikáció gazdagítását kiemelkedő fontosságúnak tartom a problémák kezelésében – ezért fordultam a családok felé. Előbb konzulensként, majd 2010-től - a Magyar Családterápiás Egyesület képzését elvégezve – családterapeutaként dolgoztam, dolgozom párokkal és családokkal. Mindemellett Prepare-Enrich párkapcsolati tanácsadó, majd mediátori képesítést is szereztem. Mediátorként – amely hatékony és békés konfliktuskezelést segítő közvetítői tevékenységet jelent – elsősorban válási, családi konfliktusokban közvetítek.

Végül – és cseppet sem utolsósorban – még egy adalék rólam: magam is édesanya, családban és párkapcsolatban élő nő vagyok. Két iskoláskorú gyermekem, egy fiam és egy kislányom van. Így tehát első kézből kapom a „saját élményt”: a családi, gyermeknevelési problémákat, nehézségeket a saját bőrömön is tapasztalhatom, belülről is "átérzem".

Módszereim

Módszereim mindenekelőtt személyiség- és problémafüggőek, de általánosságban szólva igyekszem az integratív szemléletet alkalmazni. Természetesen vannak azért olyan elméletek és gyakorlati módszerek, amelyek közelebb állnak a személyiségemhez. Elsősorban a rendszerszemléletű családterápia, továbbá a kognitív terápia elveit alkalmazom. A neurolingvisztikai programozás (NLP) mint személyiségfejlesztő módszer is érdekel, módszereit beépítem a terápiába. Alkalmazok továbbá relaxációs tecnikákat. A rövid, ún. problémafókuszú tanácsadás, ill. terápia mellett – ha igény van rá, vagy a probléma jellege megköveteli - hosszabb esetvezetést is vállalok. Az egyéni terápián túl család- és párterápiát is végzek, valamint önismereti és személyiségfeljesztő csoportokkal is dolgozom.

Referencia

Tanári diplomám mellett az ELTE-n szereztem pszichológusi oklevelet, ugyanitt végeztem a tanácsadó szakpszichológus-képzést is. Szakpszichológusi diplomával 2004 óta rendelkezem.

Gyakornokként dolgoztam az Országos Orvosi Rehabilitációs intézetben szerzett mozgásfogyatékosokkal, a Pomázi Pszichiátrián pszichiátriai rehabilitációs osztályon és az Erzsébet Kórház krízisosztályán.

11 évet dolgoztam az Iránytű Tanácsadó Irodában pszichológusként, ifjúságsegítőként. 2006 óta magánpraxisban is végzek pszichológusi tevékenységet egyéneknek, családoknak és pároknak.

2008-ban elvégeztem a Ketten Együtt Párkapcsolati Tanácsadó Műhely képzését, ezzel Prepare-Enrich Tanácsadó lettem. 2009-ben a Kapcsolat Alapítvány képzését elvégezve megszereztem a mediátori képesítéshez szükséges tanúsítványt.

2010-ben - a Magyar Családterápiás Egyesület képzését elvégezve - családterapeuta címet és oklevelet szereztem.

Szívesen veszek részt az újságírásban, pszichológus-szakértőként főként családi és párkapcsolati témákhoz szólok hozzá. Online pszichológiai tanácsadást is végzek.

Tagja vagyok a Magyar Pszichológiai Társaságnak és a Magyar Családterápiás Egyesületnek.