Mészáros Antal

Mészáros Antal

Mészáros Antal
informatikus mérnök
kommunikáció szakos bölcsész
mediátor


Elérhetőségeim

Informatikai területen a Robonet Bt keretein belül Budapesten dolgozom.
Mediátori, kommunikációs tanácsadóként a Mentorinfo nonprofit kft-nél dolgozom társadalmi munkában.

E-mail: info@robonet.hu vagy meszaros.antal@mentorinfo.hu
Telefon: 06 20 340-7970
Honlapcím: www.robonet.hu
Van egy saját blogom is, itt található:www.valsagelemzo.hu

Tanulmányaim

1977-1981 Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Gimnázium – Érettségi
1982-1984 Miskolci Nehézipari Egyetem Gépészmérnöki kar – Politikai okok miatt eltanácsolva
1985-1989 Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskola, szervezési és számítástechnika alkalmazása szak – Oklevél
2000-2005 Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar – kommunikáció szakos bölcsész elektronikus sajtó – társadalmi kommunikáció egyetemi oklevél
2010 májusában végeztem el a Kapcsolat Alapítvány akkreditált önálló közvetítői kurzusát.

Magamról

Kevés ideig tudtam dolgozni alkalmazottként. A „múlt” rendszerben, hamar önállósodtam, először kisszövetkezeti keretek között, később, mint kisiparos. Akkoriban még nem volt egyéni vállalkozó, mint olyan. Később cégeket alapítottam, ezekben tulajdonos és ügyvezető voltam, illetve vagyok.

A informatikusi szakmai karrieremet számítógépek építése, programozása, később számítógépes hálózatok építése, szerverek felügyelete, webhosting szolgáltatás és fejlesztés adta. 1998 óta foglalkozom Linux szerverekkel.

A munkám mellett azonban igen sok időt fordítottam filmezésre. Alkotásainkat elsősorban a kultúra és az ismeretterjesztés területére szántunk. Így készült el egy 12 részes, majd egy 3 részes számítástechnikai, illetve egy teljes komolyzenei Zenegaléria sorozat, valamint sok egyéb kisfilm, filmetűd. Az elsők voltunk, akik a komáromi Klapka erődbe forgatási engedéllyel bejutottunk a szovjetek kivonulása után és szakavatott vezetővel bejárhattuk a teljes kazamatarendszert. Portréfilmet is készítettünk, ezek közül érdemes kiemelni Fisher Ernő festőművész nevét, aki ma már sajnos nincs közöttünk.

’97-’98 tájékán rá kellett társaimmal döbbennünk arra, hogy a kultúra a még ingyen sem kell, a megkeresett tévétársaságok ötleteinket ellopták, és inkább maguk leforgatták saját produkcióként, és úgy kerültek adásba. Érdekes, hogy ez alól a Duna TV sem volt kivétel.

A 2000. esztendőt követően filmtől elfordultunk a hangzóanyagok irányába. Hangstúdiónkba kifejezetten olyan tehetségeket várunk, akiknek nincs pénzük az első felvételeik elkészítésére. A szövegből talán kitűnik, hogy ezt is ingyen adjuk. Csak olyan produkciókat vállalunk, ahol az emberi teljesítőképesség, a tehetség kiemelkedő, így készült el a JazzAndMore kórus CD felvétele, Solti Ádám és Vasass-Csókás Kinga közös albuma, vagy a Pady zenekar első kislemeze is.

Éveken keresztül írtam rövidebb-hosszabb novellákat, „megszólalásokat”, de ezek általában a fiókba kerültek. Bodor Pálnak, alias „Diurnusnak”, tanítómnak köszönhetem, hogy már formálódik egy-két kötet, s talán egyszer lesz erőm, és persze pénzem megjelentetni.

A mediátori iskola elvégzése után több válási mediációban vettem részt, illetve feleségem – aki pszichológus – munkájában segédkeztem, mint mediátor és kommunikációs tanácsadó.

Referenciáim

A teljesség igénye nélkül:

MMG-AM - üvegszálas gerinchálózat és 350 végpontos számítógép-hálózat és serverközpont
Madarász utcai Gyermekkórház - hálózatépítés, felügyelet, karbantartás
Universal Music - oktatás, hálózatépítés, karbantartás
Matic Kft. - számítógépes hálózat, szerverközpont, távfelügyelet
ÁNTSZ - üvegszálas gerinchálózat, 250 végpontos számítógépes hálózat, távfelügyelet, szerverközpont, karbantartás, regionális intézmények szerver és hálózatkarbantartás